Ћирилица Latinica
16.12.2019.
Хроника

Косметски Албанци убили црногорског полицајца на дужности

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Граничног полицајца Милутина Лековића (41) убио је Албанац са Косова и Метохије, јавља "Барски портал".

***

Службеник црногорске граничне полиције Милутин Лековић (41) преминуо је од посљедица рањавања задобијених око 14 часова у Игалу. Њега  у главу хицем из пиштоља, који је, како се сумња, са задњег седишта службеног аутомобила испалио Албанац са Косова и Метохије, кога је Лековић приводио, пише "Барски портал".

Пре него ће подлећи повредама, Лековић је оперисан у рисанској болници, у којој су лекари сатима покушавали да спасу његов живот.

Нападачи, две мушке и једна женска особа су се након напада дали у бекство у непознатом правцу", саопштено је из Управе полиције. Ипак, они су око 17 сати ухапшени у Суторинском пољу.

Лековић је са колегом претходно привео троје становника КиМ, јер нису поседовали идентификациона документа.

Када их је полиција пронашла и опколила осумњичени за рањавање полицајца поново је потегао пиштољ. Убица је рањен у руку у размени ватре.

"Један од њих, приликом лишења слободе, мушкарац старости око 45 година је потегао пиштољ и уперио га у полицијске службенике изговарајући притом претеће ријечи. Тада је дошло до размене ватре у којој је нападач од стране полицијских службеника погођен из ватреног оружја и онеспособљен, док су друга два лица, мушкарац старости око 50 година и женска особа старости око 70 година такође савладани", појашњено је из Управе полиције, а преноси "Барски портал".

Полиција располаже подацима о могућем идентитету осумњичених лица а у току су активности на потврђивању тих сазнања са партнерским службама.

www.barskiportal.com 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо