Ћирилица Latinica
13.01.2020.
Друштво

Јовановић: Оливера Ивановића су убили они који су га претходно утамничили

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Миленко Јовановић, новинар и предсједник Савеза удружења расељених са Косова и Метохије, казао је да је сигуран да убиство једног од лидера покрајинских Срба, Оливера Ивановића, неће бити расветљено "јер истрага темпирано иде у погрешном смеру", те да наручиоца злочина треба тражити у онима који су председника ГИ "Слобода, демократија, правда" претходно утамничили и невином му судили.

"Плашим се да суштински истрагу воде исти центри моћи који су и организовали убиство. Очигледно је да нема истинских напора да се расветли овај страшан догађај.  Скоро сам сигуран да убиство неће бити расветљено, и то веома намерно" - казао је Јовановић гостујући синоћ у политичкој talk show емисији "Слободно српски", коју води и уређује Будимир Ничић, а емитује се на више ТВ станица на српском језику у покрајини. 

Он је нагласио како је очигледно истрага отишла у погрешном правцу, врло темпирано.

"Кривца у сваком случају треба тражити на страни Приштине. Јер не само да ништа није урађено на расветљавању убиства, већ неосновано држе у притвору људе којима се никако није смело ни 24-часовно задржавања одредити" - потцртао је Јовановић.

Када причамо о мотивима убиства Оливера ивановића, додао је Јовановић, треба имату на уму да је ово јако осетљива тема.

"Ја себе чак себе сматрам најмање кредибилним да на њу свједочим, али ако сте ме већ питали, онда дозволите да приметим да заиста пара уши прича о потенцијалним налогодавцима Ивановићевог убиства.

Коме је Оливер Ивановић сметао на КиМ? Сметао је истим онима који су га затворили претходно и који су га осудили у првостепеном поступку. Истим тим наводним сведоцима који су рекли да је он био актер убистава, пребијања и прогона на штету Албанаца. С друге стране, сетимо се да је Ивановић био један од најпожељнијих саговорника, па ако хоћете и сарадника структура САД-а које имају озбиљан, највећи и, рекао бих пресудан утицај на КиМ, али и структура у Приштини, да би одједном неко одлучио да њега затвори и оптужи за нешто што је било бесмислено" - навео је Јовановић.

Оног тренутка када је Ивановић пуштен да се брани са слободе, по речима Јовановића, некоме је засметао, очигледно из истих тих структура које су иначе креирале амбијент линча према њему.

"Људи који су ухапшени због наводне везе са убиством Ивановића су сасвим извесно невини. Они су заточени са циљем да се праве убице и налогодавци заправо никада не открију" - рекао је поред осталог Јовановић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо