Ћирилица Latinica
14.04.2020.
Друштво

Шефица ЕУ у покрајини разговарала са градоначленицима о стању са коронавирусом

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Шефица Канцеларије ЕУ на КиМ Наталија Апостолова поручила је, да је у циљу праћења ситуације са ширењем пандемије коронавируса на Косову и Метохији, разговарала данас са градоначелницима у покрајини.

“Позвала сам градоначелнике широм Косова који су суочени са посебно изазовном ситуацијом. Информисали су ме о ситуацији, предузетим мерама и тешкоћама са којима се суочавају”, навела је Апостолова у поруци на Твитер налогу.

Такође, захвалила је свим градоначелницима на Космету на њиховом раду и залагању.

Она је навела да ЕУ помаже КиМ да одговори на здравствену кризу, ојача здравствени систем и опорави се од социо-економског утицаја пандемије.

ЕУ је у  стању приправности и позива институције да уско сарађују и пруже потребну подршку свим грађанима из свих заједница, поручила је шефица Канцеларије ЕУ у Приштини.

Када је у питању помоћ током пандемије коронавируса, Апостолова је јуче и изјави за Косово Онлајн навела да ће ЕУ помоћи око стварних потреба за хитну реакцију на здравствену кризу, за јачање здравственог система и смањење социо-економског утицаја пандемије.

“ЕУ је успела да одовоји пет милиона евра за хитне потребе КиМ за сузбијање болести ковид-19. Помоћ обухвата набавку специјализоване лабораторијске опреме и робе за заштиту и лечење”, навела је Апостолова.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо