Ћирилица Latinica
20.06.2019.
Друштво

Фашизам црногорског глумца: Срби, мајку вам је..м великоништавну!

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Неки глумац Црногорског народног позоришта схватио је како функционише свијет.

До славе има пуно пречица. Зоран Вујовић "преломио" на Мирну.

А онда је избацио салву најпогрднијих ријечи против Срба, Србије, Цркве... Из хигијенских разлога, преносим "ово" другим писмом:

"Gledam ovo smeće iz Informera u studiju sa Vedranom Rudan bara bar - smešno. Laprda svekoliko o velikoj Srbiji... Idiote ološki shvati jednom da si smrda, veliko ništa, slušaj, koliko široko žena razmišlja, je*o ti pas mater. Na koncu i najuže, shvatite drevna srpčad da ste poreklom iz Crne Gore do jednoga je**noga... Shvatite od Cetinja, Žabljaka Crnojevića, Duklje, obala Ribnice, da ste ponikli i posmuli odavde, majku vam je**m otrovnu, izdajničku.

Koji vaši hramovi majku vam je**m nenormalno do jednoga, idioti isfrustrirani. Na šta je ličila sv. Vasilija Ostroškog, od nje ste hotel napravili majku vam je**m veliko ništavnu. Ne mogu u manastir Cetinjski od vas ući ništavila nijedna. Palili su Turci manastir Cetinjski neznalice ali ga niko nikad preuzeo nije, sv. Petar Cetinjski je kidao vama izrodi glave i noseve otuda kidonosi i izdajice... Ne poturice. Turci su bili protivnici dostojni borbe, vaša borba smećari nijedni, adoscelentni, zagorčava život svima na ovim prostorima godinama unazad. Pih, što meni izgleda bljutav, gadan, odvratam, beskoristan sav rad ovoga naroda koji je digao rekao od sebe... Da su nam večni dedovi, u grob se prevrću.. Živeli".

А ево и слике како би се увјерили да не лажемо:

Јадном, малом црвићу са дасака, прифалило славе, досадило му да игра и плеше, а да то нико не примјећује. На улици га мимоилазе, у продавници не препознају, нико не схвата која је он Личност, тек само круг његових личних контаката зна да се ради о Глумцу ЦНП-а. Глумац националног театра.

То у литератури звучи моћно.

А наш глумац хоће у литературу. Да проживи харизматичност тако крупног звања "Глумац националног театра".

Када о овој ери сужене части, знања и ума многих јавних радника или дипломата, или кога ли већ, буде писао неки нови Бранислав Нушић, имаће неисцрпни идеал у ликовима попут Мирне Никчевић, или овог Глумца националног театра Зорана Вујовића.

И Зоки ће попити отказ, сигурни смо. Процедуру је сам започео.

Али, сигурни смо и да ће господар наћи начина да им лично или јавно честита на "грађанској храбрости". И тиме дати примјер како се треба понашати у Црној Гори према Србима, Србији и Цркви.

А Зоран ће бити дио литературе и, већ на следећој представи, знаће сви да је посебан . Браво момче!

 

Горан Ћетковић

www.srpskenovinecg.com

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо