Ћирилица Latinica
06.07.2019.
Друштво

Фале лекови на северу покрајине

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Председник Удружења привредника на северу Косова и Метохије Радош Петровић каже да је ситуација са снабдевањем прехрамбеним производима и даље јако тешка.

"И даље траје несташица млека и млечних производа, којих је јуче било само у неколико продавница,а минимална је и продаја брашна, шећера и соли. У апотекама нема неопходних лекова" - казао је Петровић.

Удружење је после дводневних протеста упозорења почетком недеље одлучило да поново буду отворене продавнице са прехрамбеном робом, пекаре, апотеке, угоститељски објекти и бензинске пумпе.

Због годишњих одмора, како је објаснио, мање је људи на северу, па успевају да их снабдеју хлебом.

Клиничко-болнички центар у косовској Митровици, Студентски центар Приштина са привременим седиштем у Косовској Митровици и вртићи имају приоритет када је реч о испорукама хлеба, а  у минималним количинама у те установе се испоручује и пециво, казао је Петровић.

Истиче и да су грађани принуђени да одлазе у Рашку и Нови Пазар по лекове, као и по неке основне животне намирнице. На бензинским пумпама горива има довољно.

Чекају пријем код Вучића

Он је рекао и да се у Удружењу надају да ће их примити председник Александар Вучић како би заједно пронашли решење за ситуацију у вези са изузетно тешким снабдевањем прехрамбеном робом.

За најугроженије категорије Епархија рашко-призренска је и у току јучерашњег дана делила пакете са намирницама и хигијенским средствима на два пункта - код Цркве светог Димитрија у Косовској Митровици и у манастиру Бањска.

Пакети ће се делити док год буде намирница у Прековцу где се налазе магацин и народна кухиња епархије.

Очекује се и помоћ епархија у Србији и дијаспори, којима је упућен позив како би се помогло угроженом српском народу на Косову и Метохији.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо