Ћирилица Latinica
15.07.2019.
Друштво

Терористи опет траже у Интерпол

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Такозвани косовски министар спољних послова Беџет Пацоли изјавио је да је извршни комитет Интерпола одлучио да пошаље предлог Генералној скупштини те организације за гласање о чланству полиције тзв. Косова и то на заседању које ће ове године бити одржано у Чилеу.

Он тврди да је косовска полиција добила највише оцене за професионализам и кредибилитет, те да је процењено да је модерна полицијска организација напредних стандарда, преноси РТК2.

Према његовим речима, Извршни одбор Интерпола са седиштем у Француској је расправљао о Косову и донео одлуку да пошаље досије Полиције Косова на гласање, на Генералној скупштини те полицијске организације.

Стручњаци за безбедност и политичка питања у покрајини, међутим, немају очекивања да ће се то десити ове године, јер, како истичу за РТК, није се довољно радило у том погледу.

Дипломатија Србије, како се додаје, ангажовала се снажно у циљу спречавања чланства Косова у тој организацији.

Тзв. Косово, чију владу предводи терориста Рамуш Харадинај, није успело да постане члан Интерпола у 2018. години, пошто није добило довољно гласова, односно две трећине гласова земаља учесница у Генералној скупштини те организације.

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо