Ћирилица Latinica
14.04.2020.
Друштво

Српске средине на КиМ: Два нова случаја заражених и толико излечених

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

У јужној покрајини државе Србије регистрована су два случаја оболелих од коронавируса у последњих 24 сата у срединама које насељавају претежно Срби.

Како је саопштено из Кризног штаба у Косовској Митровици, једна особа је из Зубиног Потока док је друга из Звечана, па је и укупан број оболелих 51 особа.

Такође су потврђена и два нова случаја излечених, оба у Косовској Митровици, тако да је овде укупно троје излечених од почетка пандемије. 

Највише заражених је и даље регистровано у Косовској Митровици где су од коронавируса оболеле 23 особе, у Звечану је тај број 13, у Зубином Потоку 8, док је у Лепосавићу забележено 6 особа оболелих од коронавируса. Једна особа са истом болешћу регистрована је на територији општине Грачаница.

По речима епидемиолога др Александра Антонијевића, екипе Завода за јавно здравље и Ковид амбуланти које раде у саставу Домова здравља на простору Косова и Метохије од почетка узорковања 12. марта до јуче узорковале су укупно 466 лица, а данас је планирано узорковање још 50 лица. Др Антонијевић је казао да је су референтну лабораторију јутрос  послати узорци за 42 лица и те резултате очекују вечерас. 

Епидемиолошка ситуација под контролом, а у прилог томе говоре и подаци према којима је од 46 узоркованих лица било свега два позитивна на коронавирус - истакао је Антонијевић.

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо