Ћирилица Latinica
14.05.2020.
Друштво

Срби из Канаде: Црногорци, одбраните име славно - сад или никад!

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Поводом новонастале ситуације у Црној Гори, подршку народу и Цркви упутило је удружење „Унија свих Срба – подружница у оснивању – Канада“.

Ево интегралног садржаја писма...

******

Драга браћо у Отаџбини,

 
Брига и туга због немилих догађаја у Црној Гори проширила се цијелом планетом и погодила свако српско срце на планети.

Хапшење владике Јоаникија у Никшићу и то на дан Светог Василија Острошког Чудотворца је шамар у лице цијелом српском роду, а посебно нашој црногорској браћи, лучоношама српског слободарства и чуварима витешке, немањићке, косовске, светолазаревске… етике кроз вјекове ропства и окупације!

Забринути смо јер знамо колико је нашем народу стало до, крвљу и голготом зарађеног достојанства, у које је, после деценија апартхејда и дискриминације, режим Мила Ђукановића дрзнуо да удари и да попљује славно име црногорско!

„Зло се трпи од страха горега“, али референдумска крађа, срамно признање нарко државе, преварно увођење државе у НАТО пакт… све најгоре се већ десило, а последња степеница пред нестајање нашег рода јесте разарање наше свете Православне цркве, хапшење наших епископа и отимање светих храмова!

Нека би Свети Василије, Божји Угодник и велики Заштитник српског народа на свим меридијанима свијета, измолио Господа да поврати разум челницима издајничког режима и да спаси црногорски народ од чаше коју им је намијенио неки зли ум.

Молимо се за мир и братску слогу, а знамо да вам јунаштва не фали. Подсјећамо вас међутим да је у Црној Гори Чојство увијек било прече од свега, од чега је настала и јединствена кованица за понос: „Јунак чојку коња води!“

Браћо Црногорци,

Бог је дозволио да на вас опет падне велика невоља и то у времену када нам је цијели народ у пропадању и када нема помоћи ниодкуда!

Узмите стег својих предака и донесите свјетлост нашем многонапаћеном и палом српском роду!

Вама припада та част, очи цијелог Српства су и данас, као што су кроз вјекове уперене ка Ловћену и Острогу, као што су и молитве свих нас расијаних по свијету.

Знамо да ће побједа доћи!

Свети владико, молимо ти се, спаси нашу Спарту, спаси нашу Црну Гору! Амин!

Писмо потписује в.д. предсједник УСС за Канаду, Миодраг Дангубић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо