Ћирилица Latinica
17.04.2020.
Друштво

Спирић: Поштујмо мере, да и ову битку добијемо

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић поручио је грађанима да само одлучном борбом, уз пошовање препорука струке, можемо сви заједно да се изборимо са невидљивим непријатељем.

Коронавирус, како је рекао, напада све и на удару и лекари, који су у многоме заражени и кривицом грађана који не поштују прописане мере.

Политика која се води,  директно је, каже, уперена на очување здравља и живота грађана, без обзира на националну и верску припадност.

Он је изразио уверавање да ће грађани послушати и апел директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића који је замолио све да у време празника поштују мере о забрани кретања и остану у својим домовима.

"Нека наш заједнички интерес и циљ буде победа против ове епидемије и борићемо се и пре, за време, и после празника", рекао је Спирић.

Први човек Косовске Митровице у систему државе Србије похвалио и рад волонтера који од почетка ванредног стања помажу свима онима којима је помоћ потребна.

Последњих дана, подсетио је, подељена су и јаја за васкрс социјално угроженом становништву и пензионерима, а у току данашњег дана по гајбу јаја добиће и запослени у јавним установама.

Спирић је саопштиоо да ће наредних дана информације о броју заражених и нове податке Кризни штаб достављати путем саопштења за јавност, а тако ће бити све до уторка

Три новозаражене особе

Како је саопштила епидемиолог Др Десанка Новаковић јуче је послато 30 узорака од којих је код 3 забележен коронавирус, а један пацијент је ретестиран и поново је резултат био позитиван.

Од 12. марта до јуче узето је 584 узорака од којих је као позитивно потврђено 72 узорка.

Јутрос је послато још 40 узорака за које се резултати очекују вечерас, додала је она.

"Последњих дана имамо повећан број оболелих, али то није нарочито забрињавајуће, јер се више људи тестира, а обухваћен је и већи број контаката које пратимо“, рекла је Новаковић.

Она је нагласила да је здравствено стање новообелих стабилно и да су два пацијента са лакшом клиничком сликом пребачену у Студентски дом, док је једна особа задржана на лечењу на Инфективној клиници у КБЦ у Северној Митровици.

Заражени из српских средина на косову налазе се на лечењу у Студентском дому у Северној Митровици (35), затим у Клиничко-болничком центру у том граду (19), КЦ Крагујевац (4), КЦ Ниш (4), КБЦ "Драгиша Мишовић" у Београду (2), КЦ Србије у Београду (1) и на Београдском сајму (1).

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо