Ћирилица Latinica
12.09.2019.
Друштво

Руси улажу 2 милиона евра у градњу летовалишта за децу са Космета

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Друштво руско-српског јединства уложиће 2. 100.000 евра у изградњу четири модерна летовалишта на Црногорском приморју, од чега ће се два градити у Сутомору, а два у Боки которској.

Изградња би требала да почне првих дана 2020.године, а до сада су руске и српске фондације из дијаспоре за ту намену уплатиле 1.570.00 евра. 

Одмаралишта ће бити примарно намењена за одмор деце из косовско-метохијских енклава, те дјеце руских бораца, као и за чланове Удружења ратних ветерана из Русије, Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Друштво руско - српског јединства (ДРСЈ) овај пројекат спроводи у партнерству са НВО "Космет"  из Сутомора, а координатор пројекта и директор градње Миленко Јовановић изразио је задовољство што се примакла реализација ове дугогодишње идеје две родољубиве организације.

"Двије трећинe средстава је већ уплаћено, у току је финализација сагласности неопходних за градњу, а очекујемо да ће се у пројекат укључити и Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије" - казао је Јовановић, који је и владин чиновник у Привременом органу за Општину Ђаковица.

Он је казао да је циљ и да се кроз овај пројекат успостави сарадња српских општина са Космета са руским градовима и асоцијацијама, у вези са чиме ће у децембру у Москви бити одржана "Конференција руско-српског јединства".

Јовановић је најавио и скоро расписивање тендера за пројекат изградње одмаралишта.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо