Ћирилица Latinica
02.05.2020.
Друштво

Путин изненада стигао у Пећ, Шиптари се разбежали према Албанији

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Међу Албанцима у Метохији јуче је завладала паника каква се не памти у минуле две деценије. Читаве колоне аутомобила, упркос томе што су и Пећ и Клина у карантину (због коронавируса) наиме, формиране су и кренуле у бежанију према Албанији, када се у центру Пећи "ниоткуда" створила цистерна новосадских регистарских ознака са огромном фотографијом Владимира Путина у позадини.

Чак су многи припадници локалне полиције одложили униформе и оружје и дали се у бег. Вероватно да ништа од тога не би било, да у исто време није лансирана "патка" међу локалним албанским становништвом о томе како су руске снаге безбедности у сарадњи са српском Жандармеријоми и Војском тајним каналима дошле у предрграђе Пећи и Дечана и "да се нешто крупно спрема".

Након неколико сати, међутим, обавештајним радом припадника КФОР-а, дошло се до информације да никаквих неуобичајених дешавања нема осим што се "Путин" некако "провукао" до града на Бистрици, и то бизниса ради. Убрзо су полицијске јединице консолидоване, а двојица возача одведена су у полицијску станицу у Пећи на саслушање, јер је као провокација оцењено то што су на позадини цистерни имали фотографије Владимира Путина и Вука Караџића.

"Полиција је поподне зауставила две цистерне, на једној је била слика руског председника Владимира Путина, а на другој слика Вука Караџића. Двојица возача су одведена у полицијску станицу у Пећи, где су саслушани. О случају је обавештен и тужилац. Возила имају новосадске регистарске таблице", навели су из полиције.

Цистерне су, како се крећу улицама Пећи, снимили грађани који су фотографију Путина описали као провокацију, па је након реакције лик руског председника био прекривен.

Полиција је отворила истрагу против возача цистерне са Путиновом сликом.

Информацију о отварању истраге против возача цистерне са Путиновом сликом пренео је и приштински Љајми.

"Особу која је управљала возилом зауставила је полиција и води истрагу о овом случају", рекао је за Љајми из регионалне Полицијске управе за информисање Фадиљ Гаши.

Још није познато да ли је цистерна за нафту ушла у покрајину  са фотографијом руског председника или је постављена касније, као ни то које је националности возач, те се очекује да ће одговоре на сва ова питања дати Косовска полиција, наводи Љајми.

Курти вратио Србију на њено Косово

Посланик из редова Алијансе за будућност Косова Газменд Суља објавио је на Фејсбуку видео снимак цистерне са Путиновом сликом уз коментар упућен вршиоцу дужности тзв. косовског премијера Аљбину Куртију да је на тај начин "вратио Србију на Косово".

„Дошли сте на власт критикујући сваког косовског политичара који седи за преговарачким столом са Србијом. А данас сте Србију довели на Косово“, навео је у објави Суља.

Додао је да Курти то урадио позивајући се на Устав Србије који не признаје држављанство Косова.

"Историја вам никада неће опростити штету коју сте нанели Косову“, нагласио је Суља.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо