Ћирилица Latinica
06.07.2019.
Друштво

Призрен: Летња школа калиграфије

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

У манастиру Светих Архангела код Призрена приводи се крају  трећа Летња школа калиграфије и историје која је почела 1. јула.

Деца из дијаспоре, са Косова и Метохије и ценралне Србије похађају ову јединствену манифестацију у организацији Друштва и пријатеља манастира Светих Архангела и под стручним вођством Удружења учитеља Војводине, јавља портал Радиа КиМ.

„Имаћемо различите задатке на калиграфији јер, имамо три генерације, у првом, другом и трећем разреду. Ове године ту смо нас троје наставника: вероучитељица Славица Шушњаревић, наставник изворне српске музике, Златко Стојановић, а ја ћу вам држати часове народне традиције, калиграфије и практичних радова“, рекла је на отварању Летње школе учитељица Вера Стојшић.

Ово је јединствена прилика и амбијент, у ком се састају деца из различитих средина, каже Бојан Бабић, један од покретача ове иницијативе и председник Друштва манастира Светих Архангела.

„Захвални смо епископу Теодосију и игуману Михаилу, што схватају потребе деце и што им на такав начин помажу да кроз сам живот упознају веру, историју, културу и традицију“, рекао је Бабић.

У Летњој школи учествује двадесетпеторо деце. Покровитељи су Управа за дијаспору при Министарству за спољне послове Републике Србије и Канцеларија за Косово и Метохију.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо