Ћирилица Latinica
13.05.2020.
Друштво

Привремени органи општина Ђаковица и Дечани се одрекли помоћи у корист државе

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Председници привремених органа општина Ђаковица и Дечани, Миленко Јовановић и Вуко Вуковић саопштили су данас да се сви јавни функционери из ове две општине које је именовала Влада Србије одричу државне помоћи од по 100 евра, у корист државе.

Јовановић и Вуковић су истакли да је  "одговоран однос јавних функционера којима је држава указала поверење у економски изузетно деликатном тренутку по целу државу -  императив, те да је њихов гест најмање што у актуелном амбијенту могу да ураде у корист уштеде буџета".

"Председници и чланови привремених органа општина Ђаковица и Дечани се придружују колегама са Косова и Метохије који су донели истоветне одлуке када је реч о опредељеним средствима државе на плану ублажавања последица  грађана Србије проузрокованих пандемијом вируса корона. Наша је морална и свака друга обавеза да, свако са свог нивоа и у складу са реалним ресурсима, да допринос како би Србија са најмањом могућом штетом у економском смислу пребродила новонасталу ситацију генерисану глобалном пандемијом какву новија историја света не памти " – стоји у саопштењу које потписују Јовановић и Вуковић.

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо