Ћирилица Latinica
17.09.2019.
Друштво

Помозимо оболелој Милици Васић из Косовске Митровице

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Двадесетшестогодишња Милица Васић, мајка седмогодишње девојчице из Косовске Митровице, од своје петнаесте године болује од Мултипле склерозе (МС). Након више од десет година колико се дуго бори са овом подмуклом болешћу, доктори су констатовали да је болест ушла у секундарну прогресивну фазу, те да у Србији не постоји лек којим би могла да се лечи. Међутим, лек који би могао да заустави напредовање болести постоји, али он није на позитивној листи у Србији. Терапија кошта 90.000 евра, које породица није у могућности да обезбеди.

Милица Васић (1993. годиште), рођена је у Косовској Митровици где и сада живи. Мајка је седмогодишње Уне. Дуже од десет година болује од Мултипле Склерозе (МС) – секундарно прогресивни тип болести, који брзо напредује.

Милица је до сада примала разне лекове, међутим, с обзиром на тип болести, ниједан од њих није деловао, каже за портал КоССев, њен супруг Трајко Васић.

Управо због тога што уобичајени лекови који се могу пронаћи у српским апотекама немају ефекта, Милица тренутно не прима никакву терапију.

Једини лек који би могао да спречи развој ове болести, како наводи Трајко , је Окрилизумаб који кошта око 90.000 евра и који се у Србији не налази на позитивној листи лекова.

Милица није у могућности да ради, док њена породица нема новчана средства потребна за терапију.

Породица Васић позива све људе добре воље који су у могућности да помогну Милици уплатом на динарски или девизни рачун:

Девизни рачун: 1503031002326002 Рајфајзен банка – на Космету.

Динарски рачун: 200 119078016 96 Банка Поштанска штедионица А.Д. Београд.

Помозимо сви да зауставимо прогрес болести ове младе жене и мајке.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо