Ћирилица Latinica
09.04.2020.
Друштво

Од Битке за Кошаре 21 година: Хероји су нам показали пут

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

"Нека је вечна слава нашим херојима са Кошара. Њихов подвиг и жртва у борби за Отаџбину, против албанских терориста и НАТО злочинаца, остају за понос сваком Србину. Пример наших бесмртних јунака путоказ је за времена која долазе, за борбе које тек следе. Није готово. Догодине у Призрену."

Ово су речи Јована Јола Вучуровића, посланика у црногорском парламенту и високог функционера Демократског фронта и Нове српске демократије, којима се овај популарни политичар осврнуо на 21.годишњицу Битке за Кошаре, која се данас обележава.

Истим поводом директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас, поводом 21. годишњице почетка битке на Кошарама, да је Србија и тада имала људе који су жртвовали своје животе због свог народа.

"Обележавамо 21. годишњица боја на Кошарама, на данашњи дан су почеле операције. И пре 21 године у екстремно тешким условима смо имали људе који су жртвовали своје животе и претпоставили интерес свих нас, ове земље и народа на КиМ који би био збрисан да су те десетине хиљада терориста успеле да провале на нашу територију", рекао је Ђурић.

Он је подсетио да се 125 бригада, јуначка и херојска јединца, супротставила на Кошарама надмоћном противнику.

"Србија данас има политику са кичмом, Србија има своје ја и сопствени је независни центар геополитичког утицаја у овом делу света и поштује и свој идентитет и културу и традицију. Битка на Кошарама је део те политике са кичмом", нагласио је Ђурић.

Каже да Србија има неупоредиву бољу позицију на геополитичкој мапи Европе и да је у неупоредиво бољој ситуацији него пре, с обзиром да и ЕУ и земље на истоку гледају на Србију као на референтну тачку.

Наводи да је председник Србије Александар Вучић дефинисао пет кључних принципа: сачувати политичко јединство и стабилност, независност земље, фокусирати се на економији, демографска обнова и пето да будемо окренути у идејном смислу ка будућности али да знамо на којим темељима почивамо и да негујемо нашу културу, језик и писмо.

Ђурић додаје да то значи да негујемо и обележавање годишњице битке на Кошарама.

"Срећа у овој несрећи је што је Србија ушла у обрачун са овим злом - корона вирусом у периоду обнове своје снаге и са економским ресурсима и дебелим салдом на рачунима државе", истакао је Ђурић и подсетио да је држава припремила пакет вредан више од пет милијарди евра.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо