Ћирилица Latinica
09.04.2020.
Друштво

На муци се познају хуманисти: Кад је најтеже ту је Милош Димитријевић

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Још једном се Милош Димитријевић, председник Привременог органа Општине Пећ доказао као сјајан организатор у кризним ситуацијама када је требало помоћи преосталим Србима у Гораждевцу и повратничким пећким селима. И као хуманиста, дакако, премда тај епитет носи откако се налази на челу ове српске општине измештене 1999.године у Гораждевцу.

Наиме, председник и чланови Привременог органа Општине Пећ, директори школа и локалног Дома здравља у Гораждевцу сопственим средствима обезбедили су куповину прехрамбених пакета за 45 најугроженијих породица, а прикупили су и средства којима су извршили и дезинфекцију улица у Гораждевцу. Они су се одрекли дела својих редовних прихода за ову намену.

„Почели смо са поделом брашна, хигијенских и прехрамбених пакета“, рекао је Димитријевић  и додао да су његови волонтери поделили око 550 рукавица и заштитних маски.

Димитријевић каже да Привремени орган Општине Пећ остварује свакодневну плодоносну сарадњу са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Србије, одакле очекује да ће током трајања кризе изазване коронавирусом стићи додатна помоћ за мање од хиљаду Срба колико их је преостало у овој метохијској општини.

Димитријевић за "Космет инфо" истиче одличнју сарадњу са привременим органима других општина у покрајини, наводећи да је у последње време нарочито интензивирана сарадња са Општином Зубин Поток и председником Срђаном Вуловићем.

"Преко Дома здравља Зубин Поток набављамо и лекове за болесне у Гораждевцу, упркос карантинима у којима се налазе северне косметске општине" - истиче Димитријевић.

Наш саговорник наглашава да он и његови сарадници и волонтери не раде ништа што им није у опису посла.

"Наша је дужност и обавеза да помогнемо кад је најтеже. Овај народ нам је дао поверење да би о њему бринули, и ми немамо други пут осим овај којим идемо. Имамо потребу да се посебно захвалим волонтерима, који су од почетка ванредне ситуације на терену и притичу у помоћ свима којима је потребна" - порука је првог човека Привременог органа Општине Пећ.

Димитријевић је подсетио да је недавно за један број породица обезбеђена и помоћ од донатора из Косовске Митровице који је желео да остане анониман, што је такође поздравио као изузетно хуман гест. Исти донатор је, каже Димитријевић, увек помагао када је било тешко, не само Србима у Метохији већ у свим српским срединама.

 

И. Поповић

 

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо