Ћирилица Latinica
10.06.2022.
Друштво

Младожење са Запада плаћају и по 20.000 евра да ожене Албанку, преко "Диониса" се оженило њих 340 до сада

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

За 11 година рада Агенција "Дионис" посредовала је у упознавању преко 340 момака из Европске Уније, Хрватске, Србије и Црне Горе са девојкама из Албаније, који су након тога склопили бракове.

Сви ти бракови су углавном успешни и више него срећни. У почетку су се Албанке претежно удавале у Србију и Хрватску, а у последње време, откако се са албанским пасошем може путовати без виза готово свуда, велика већина њих срећу тражи у Европској Унији. Опет, међутим, и у Европској Унији, по неписаном правилу, жене их Хрвати и Срби који се јављају  "Дионису" за посредовање у упознавању.

"Дионис" има канцеларије у Тирани, у Црној Гори и у Косовској Митровици и изузетно велику мрежу сарадника. На њихов рад, како каже Мартин Дедај, шеф пословнице у Тирани, нико никада није имао ни најмању примедбу.

Каже да је сваког дана све мање Албанки које се удају тако што их са потенцијалним младожењама упознају агенције и проводаџије, јер је и тамо дошло до наглог заокрета у "култури".

Трошкови да би се неко оженио преко његове агенције су 4.000 еура, а још најмање две хиљаде је потребно за трошкове злата за младу, чашћавање њене породице и пратеће трошкове.

Многи Хрвати и Срби који живе у Евопској унији знају да плате и до 20.000 евра ако им се нађе девојка за упознавање по њиховом укусу. 

На листи чекања у "Дионису" тренутно је 270 момака из читавог света - каже Дедај.

Албанке су претежно патријархалне девојке, одане супруге и мајке. Радо рађају и знатно више деце него друге жене са Балкана и Европе.

Дедај каже да је последњих година све већи број интелектуалаца и образованих људи из читавог света који траже упознавање са Албанкама.

У "Дионису" кажу да је присутан велики број превараната међу тзв. дивљим проводаџијама и упозоравају да не наседају на подвале које сервирају подметањем девојака лошег морала, које најчешће опљачкају младожење и побегну, што је све масовнија појава.

 

 

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо