Ћирилица Latinica
31.12.2021.
Друштво

Косовска Митровица: Ђаковичанин Дедић најбољи играч фудбалског турнира

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Пред дупке пуном спртском двораном у Косовској Митровици синоћ је спуштена завеса на Новогодишњи турнир српских општина у малом фудбалу који је трајао пуне три недеље.

Ниједан спортски догађај у протекле две деценије није изазвао толику пажњу овдашње публике, а надметало се укупно 65 екипа у категоријама кадета, сениора и ветерана. Екипа Врбаса тријумфовала је у кадетској конкуренцији, код сениора је најбољи био састав екипе Кнез, док се на победничко постоље код ветерана попео тим Греја.

За најбољег играча турнира у категорији ветерана проглашен је Ђаковичанин Милорад Мики Дедић, некадашња ведета ђаковичке Слободе, Приштине, Банета из Рашке, Апатина...

Иако повређен, Дедић који ће за два дана напунити 50 година, и даље је, како је показао, прави фудбалски мађионичар. У финалној утакмици турнира његов Греј славио је са 3:0 против тима Општине Косово Поље.

У категорији кадета за најбољег играча проглашен је Никша Делибашић, а у категорији сениора Ђорђе Касаловић.

У сениорској конкуренцији Кнез је био бољи од екипе Гњилана такође резултатом 3:0, док је Врбас у кадетском надметању у финалу славио са чак 7:1 против екипе Света Србија - Пасјане. 

Иначе учешће на турниру узели су тимови из српских средина и енклава широм покрајине. Најбољи су, поред пехара, освојили и значајне новчане награде.

Организатори су били Фудбалски савез Косова и Метохије и Хала спортова Косовска Митровица.

У категорији кадета пријавило се 16 екипа, играло је 30 сениорски екипа, као и 19 тимова састављених од фудбалских ветерана. Укупно је учествовало 650 играча, а одиграно је скоро 150 утакмица. .

Председник Фудбалског савеза Косова и Метохије, Игор Уљаревић, казао је за Космет инфо да је извесно да ће организација овог турнира уочи Нове године постати традиција. 

„Будући да у Косовској Митровици у претходних 20 година није било новогодишњег турнира – а некада је то важило за традицију, дошли смо на идеју да организујемо турнир и да се зове баш (Новогодишњи турнир) српских општина“.

Презадовољан сам, зато што је ово прилика да се ми Срби окупимо на једном оваквом месту кроз фудбал. Ми људе из Гњилана, Пасјана, Обилића не виђамо тако често, а ово је прилика да попричамо о проблемима које имају, условима у којима живе, да им помогнемо“, поручио је Уљаревић.

Захвалио се уједно свима онима који су помогли у организацији и омогућили да се овај спортски догађај одржи.

На самој завршници турнира организатори су се и званично захвалили свим спонзорима и онима који су подржали турнир, међу којима су Општине Зубин Поток, Лепосавић, Северна Митровица, Банка Поштанска штедионица, КБЦ Косовска Митровица, као и Траја Јовановић из Косова Поља који је поделио 11 лопти публици, од чега је 5 поклоњено Удружењу родитеља деце са посебним потребама "Подржи ме’"

Потом су најбољим екипама свечано уручени пехари и признања. Првак у категорији кадета освојио је 50.000 динара, најбољој екипи ветерана припало је 125.000, а за победника у сениорском рангу издвојено је 200.000 динара.

Ветерани Греја своје награде су се одрекли у хуманитарне сврхе.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо