Ћирилица Latinica
26.02.2020.
Друштво

КОСОВО ПОЉЕ "ИЗАЗВАЛО" СУТОМОРЕ: Јавите се браћо!

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

"Подршка браћи из Сутомора - Не дамо Светиње - Косово Поље" - текст је транспарента који су заједно са српским барјацима у знак солидарности са грађанима Црне Горе који бране имовину СПЦ развили преостали Срби и Црногорци у Општини Косово Поље.

Они овим настављају спонатно насталу акцију "ИЗАЗОВ", којом градови из Републике Србије и Републике Српске "изазивају" сународнике у градовима и мјестима Црне Горе, пише "Барски портал". 

Како поручују Срби и Црногорци из Косова Поља, Сутоморе су одабрали јер је ових дана у овом приморском мјесту нарочито интензивирана хајка на вјернике Српске православне цркве и традиционалне симболе Црне Горе, што је нарочито манифестовано графитима "Србе на врбе" и уништавањем црногорске народне тробојке на тврђави Табија.

Косовопољци поручују и да у Сутомору имају велики број пријатеља, а најављен је и организовани долазак из тог мјеста на једну од будућих литија које се организују као вид протеста против Закона о слободи вјероисповјести којим се настоји отети имовина Српске православне цркве у Црној Гори. 

У недјељу је, подсјетимо, у литијама широм Црне Горе, како су исзвјестиле агенције, било преко 250 хиљада људи који траже стављање спорног закона ван снаге.

Очекује се да Сутоморани одговоре на изазов из Косова Поља.

 

(Барски портал)

www.barskiportal.com

 

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо