Ћирилица Latinica
06.11.2023.
Друштво

Колашинац: Наша је жеља да следећа прослава буде у матичној згради пећке Гимназије

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Председник привременог органа општине Пећ са седиштем у Гораждевцу, Дарко Колашинац, у свом говору током прославе 110 година постојања пећке гимназије „Свети Сава“, пожелео је директору запосленима у школи да следећи јубилеј прославе у Пећи, где се пре рата налазила зграда ове школе.

„И 10 година јубилеја је нешто што је значајно, а камоли 110 година. Морам да кажем да ми је жао што ово данашње обележавање није у матичној згради. Исто тако сам и поносан што дугу традицију ове школе данас чувају у тешким временима деца Гораждевца, Брестовика, Белог Поља и осталих повратничких места“ - казао је Колашинац. Он је том приликом најавио отварање нове зграде вртића у Гораждевцу.

„На иницијативу председника републике Александра Вучића изграђено је дечје обданиште чијем се отварању надамо ускоро. Такође, још једном бих директору, свим његовим сарадницима, колективу и свим ученицима бих честитао овај јубилеј са жељом да следећи јубилеј славимо у матичој просторији“, казао је у свом говору Колашинац.

Подсетимо, свечаним програмом обележен је јуче значајан јубилеј пећке гимназије „Свети Сава“, која је од 1999 године измештена и налази се у оближњем Гораждевцу. На свечаности се чуло да да је у претходих 110 година ова школа изнедрила бројне успешне генерације ученика.

(Радио Гораждевац)

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо