Ћирилица Latinica
21.04.2020.
Друштво

Две особе преминуле на северу КиМ од коронавируса

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

У већински српским срединама на КиМ, у последња 24 сата преминуле су две особе, из Лепосавића и Звечана, а још две, из Косовске Митровице, оболеле су од корона вируса, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

До сада су оболеле укупно 82 особе, 21 је излечена, а пет је преминуло, навео је Ђурић на Инстаграму у дневном извештају о ситуацији на Косову и Метохији.

Оболели су из Косовске Митровице (33), Звечана (19), Лепосавића (11), Зубиног Потока (19). Оболели су смештени у КБЦ Косовска Митровица (18), Студентски центар Косовска Митровица (30), КЦ Ниш (1), КЦ Крагујевац (4), КБЦ ''Др Драгиша Мишовић'' Београд (2), Београдски сајам (1).

На подручју Косовске Митровице тестирано је 18 лица, у COVID амбуланти ДЗ у Лепосавићу тестирана су 2 лица, а у Зубином Потоку тестиране су 3 особе, док се 143 лица налази у самоизолацији.

У Приштини, Косову Пољу и Липљану у протекла 24 часа није било прегледа у COVID-19 амбуланти.

Ради се на утврђивању контаката свих заражених лица.

У општини Зубин Поток и Пећ, наводи Ђурић, посетили смо 90 социјално угрожених домаћинстава и поделили им пакете са основним животним намирницама, а у општини Гњилане набавили смо и дистрибуирали неопходне лекове грађанима.

У општини Исток поделили смо лекове, заштитне маске, рукавице. У општини Вучитрн обишли смо 72 породице. У општини Косовска Каменица и Обилић набавили смо и поделили лекове за 160 лица. На подручју Приштине, Косова Поља и Липљана за 50 социјално угрожених породица и данас смо обезбедили хлеб, навео је Ђурић, преноси Танјуг.

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо